Att välja flytväst till Kajak / Stand Up Paddle / Segling

Beroende på vad för typ av vattensport du kommer att utföra så behöver du en flytväst med olika egenskaper. När man paddlar kajak eller Stand Up Paddle behöver man god rörlighet. Seglar du utomskärs är behovet av säkerhet extra viktigt varför en räddningsväst passar bäst. För kortare kajakturer behöver man inte en flytväst med fickor, men ska man iväg lite längre kan det vara bra med en flytväst som har fickor och kanske en vätskeblåsa.

 1.  Välj flyt- eller räddningsväst beroende på aktivitet.
  En minnesregel är: nära land och under kortare stunder välj en flytväst. Långt från land och under längre seglatser/turer så väljer man en räddningsväst.
 2. Din vikt bestämer vilken väst du ska använda.
  Läs rekommendationerna på flytvästen för att se vilken storlek du ska använda dig av. Detta gäller inte för vår flytväst WAIRGO som använder sig av S, M, L, och XL.
 3. Intentsiteten på din aktivitet avgör vilken flytväst du behöver.
  Med hänsyn till din aktivitet och intensitet kan du behöva olika mycket rörelsefrihet. En väst i skum kan hindra dina rörelser under längre distanser än t.ex. WAIRGO som har en väldigt kroppsnära passform och främjar din rörelsefrihet.
 4. Välj väst efter antalet fickor du behöver.
  Vid kortare turer har man inte samma behov av fickor som när man är ute på längre turer. I fickorna kan du förvara din mobil i ett vattentätt fodral, energibars eller en vätskeblåsa.

Upptäckt vårt utbud av flytvästar och upplev en sommar från vattnet säkert!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *