PT-Laget Online Träningsprogram

Nyckeln till utveckling är att variera din träning! Träning går ut på att belasta din kropp på ett ovant sätt som får ditt hjärta, dina muskler, senor och ligament att anpassa sig och bli starkare samt mer uthålliga.

Ett vanligt problem som många stöter på är att man stagnerar i sin utveckling och tappar motivation. Ett tydligt fysiskt tecken på detta är träningsvärk som uteblir. Träningsvärk är ett mått på hur van din kropp är vid en viss rörelse och får du träningsvärk efter ett pass är det alltså ett gott tecken på att din kropp utsätts för något ovant och därmed kommer att förstärkas och utvecklas.

Det är här ett varierat träningsprogram kommer in i bilden. Varierar du dig med jämna mellanrum kommer din kropp först jobba mot att vänja sig vid en viss typ av ansträngning genom utökad styrka och uthållighet och när utvecklingen precis avtagit (och du inte längre får träningsvärk efter passet) kan vi ändra på träningen så att kroppen vänjer om sig vid den nya typen av ansträngning. När kroppen återigen vant sig byter vi upplägg, o.s.v.! Notera att det inte är nödvändigt att träna en muskel med träningsvärk, låt den istället vila och träna en annan muskelgrupp.

Vetenskapen bakom att variera sin träning är i grund och botten simpel och man kommer långt genom att enbart variera antal repetitioner, t.ex. 8 repetitioner i tre månader och sedan 15 repetitioner nästkommande tre månader. Däremot är det ännu bättre att variera övningar och även vilotider. Känner du att det börjar kännas svårt och överväldigande kan du anlita ett proffs som hjälper dig med just detta.
Hos PT-Laget kan du anlita en PT som ger dig professionella träningsprogram som vi ständigt uppdaterar, skräddarsydda kostplaner, måluppsättning genom grafer och bilder samt givetvis regelbunden coaching.

Allt ingår i vårt månadsabonnemang som kostar 149 kr per månad! Då ingår även ett presentkort hos Decathlon.

Läs mer på: https://ptlagetonline.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *