Uppblåsbara kajaker och Stand up Paddle

Det är något alldeles särskilt att upptäcka staden, sjön eller skärgården från vattnet, och allra helst precis från vattenytan. Men under en lång tid har det inte varit möjligt om du inte haft möjlighet att förvara en nästan sex meters hård och otymplig plast- eller glasfiberskajak. Vilket man sällan har om man bor i lägenhet. Även om du kommer runt problematiken kring förvaringen så blir nästa stora hinder transportering.

Tänk dig följande scenario, klockan är 20:45 en lördag och luften är fortvarande varm. Det är ändå högsommar, alla uthyrningställen är stängda. Men ni är sugna på att ta en paddeltur runt Kungsholmen. Tänk dig då, att ni kan vara färdiga för vattnet på mindre än 10 minuter, och kajaken eller Stand up Paddlen tar inte större plats än att den får plats på under sätet i tunnelbanan?

Lösningen är Uppblåsbart

https://www.youtube.com/watch?v=SupZ9jX-h_A

Enkelt och snabbt

Precis så enkelt är det! Det tar inte mer än tio minuter att pumpa upp din uppblåsbara kajak eller stand up paddle. Alltid redo för nya äventyr, perfekt att förvara i bilen under sommarens helg utflykter. Eller varför inte i ruffen på båten? Så fort ankaret är lagt kan ni snabbt vara redo att utforska närområdet.

Uppblåsbara kajaker

Våra uppblåsbara kajaker finns för en till tre personer och väger mellan 11-20kg beroende på modell. Alla våra uppblåsbara kajaker har separata luftkammare som pumpas upp. Skulle olyckan vara framme är det inte mer komplicerat än att laga en cykelslang. Men de skyddas av en kraftig väv samt förstärkt botten som hjälper till att skydda kajaken från stenar och andra vassa föremål.

Uppblåsbara Stand up Paddle

Om det är något som verkligen exploderat i intresse de senaste åren så är det Stand up Paddle. Det är inte så himla konstigt egentligen, det är en otroligt trevlig upplevelse! Uppstartssträckan är kanske lite längre än att paddla kajak, speciellt om balansen inte är ens bästa egenskap. Men det brukar släppa för de allra flesta efter någon timme. Våra uppblåsbara Stand up Paddles hittar du här.

Utrustning

När man ska bege sig ut på vattnet finns det ett par saker som är nödvändiga, sen finns det många bra att ha saker. Här kommer en kort genomgång av det viktigaste för din första tur på vattnet.

Paddel

Du behöver en, eller flera paddlar. Våra uppblåsbara kajaker är öppna i sin utformning, och liknar på ett sett mer kanadensare. Vissa väljer att paddla med en kanotpaddel, men majoriteten föredrar att välja en kajakpaddel som har ett blad på varje sida.

Till våra Stand up Paddles väljer du en av dessa sup-paddlar.

Flytväst

Självklart ska ni bege er ut på vattnet med en flytväst, att flytvästar ska vara obekväma och i vägen behöver inte stämma. Du hittar hela vårt sortiment av räddnings- och flyvästar här. En favorit för dig som vill paddla aktivt är denna. En flytväst som du kan välja om du vill aktivera den med gaspatron eller själv blåsa upp den. De klassiska räddningsvästarna med gaspatron aktiveras automatiskt om den kommer i kontakt med vatten.

Men paddlar du kajak eller Stand up paddle är du ofta nära strandlinjen, det är ofta inte hela världen om man ramlar i och det är sällan akut. Då är det väldigt behändigt att ha en flytväst som inte tar någon större plats och därmed inte förhindrar rörelsefriheten. Samtidigt som du kan välja att med ett par andetag blåsa upp den, eller om nödsituationen verkligen är här, använda dig av gaspatronen. Behöver jag nämna att det faktum att den är försedd med en vätskeblåsa är jättebra?

Pump

Det är faktiskt så, att en pump måste du ha! Att ens försöka sig på att blåsa upp våra uppblåsbara kajaker och Stand up Paddle vill jag inte ens tänka tanken på. Välj själv om du vill använda dig av en elektriskpump, eller en dubbelverkande handpump. Med en dubbelverkande pump, pumpar du på såväl upp och nedgången. Det är även möjligt att ställa om så att istället för att pumpa in luft, kan du dra ur luften. Väldigt smidigt vid förvaring!

Skötselråd

Tänk på att skölja av kajaken eller SUP-bräda samt utrustningen efter användning och låt den torka ordentligt. Då kan du vara säker på att de håller en lång tid framöver och framförallt riskerar man ingen oönskad tillväxt på textilen som kan börja lukta. Pumpa inte upp kajaken över det rekommenderade trycket då man riskerar att luftkammaren går sönder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *