Simpass 3300m

Det här simpasset är anpassningsbart till alla nivåer och kommer att förbättra din aerobiska förmåga och teknik. Lycka till!

1:15 – 1:30 TEMPO

UPPVÄRMNING (20 MINUTER)

Värm upp i ungefär 20 minuter. Få upp pulsen och se till att alla muskler och leder är redo för att arbeta. Du kan använda denna stund för att förbättra dina öppet vatten tekniker som t.ex. hur du orienterar dig och andas.

  • 600 meter (100 m crawl / 50 m vattenpolo crawl / 50 m ryggsim).
  • 200 meter crawl utan att nudda väggen vid vändning.

TOTALT: 800 meter

SET (45 MINUTER)

Träningen som man ska utföra här, med eller utan simtillbehör hjälper att förbättra din uthållighet och du vänjer dig att simma längre distanser i sträck.

2 x (5 x 200 meter):

Glöm inte att dricka under vilan. När man simmar i öppet vatten sker detta av förklarliga själ alltid i vattnet. Träna på det i bassängen så är du bättre förberedd när du simmar i öppet vatten.

TOTALT: 2 000 meter

VILA (10 MINUTER)

Sänk tempot gradvis och fokusera på tekniken. Minska ansträngningen och försök komma så långt som möjligt på varje simtag med så liten insats som möjligt.

  • 500 meter crawl, andas var femte simtag (50 m ben med en pull-kick / 50 m överkropp med en pull-kick)

Genom att simträna med begränsad andning hjälper du din kropp att träna på uthållighet, särskilt när det genomförs i slutet av ett simpass.

TOTALT: 500 meter

TOTAL DISTANS: 3 300 meter

Bra jobbat! Simpasset är äntligen över och du har simmat mer än 3km i 1:30 tempo. Det här simpasset kan anpassas efter din nivå och förmåga och lämpar sig även som bra träning för att simma i öppet vatten.

Glöm inte bort att stretcha efter simpasset och fylla på med den vätska du tappat.
Vi ses i bassängen eller i det öppna vattnet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *