Lyxa till det på vandringen, laga en äppelkaka

Efter en lång dag på stigen så är det skönt att komma fram till kvällens tältplats, hur du hittar den perfekta tältplatsen kan du läsa mer om i detta inlägget. Kvällens middag är lagad och du sitter kanske och ser solen gå ner bakom bergspasset. Vad vore då inte bättre än en lite lyxigare efterrätt?

Eftersom ingredienserna väger lite mer så passar det sig bättre till en helgövernattning, alternativt att man tillagar det i början på en längre vandringstur.

Äppelkaka

Du behöver följande:

  • Äpplen
  • Kanel
  • Socker
  • Smör
  • Digestive kex
  • Vaniljsås

Så här gör du

Dela äpplena i små bitar och använd rikligt med smör i stekpannan. Tillsätt de delade äppelbitarna och blanda med socker och kanel. Låt småputtra på låg värme tills det blivit mjuka, cirka 10 minuter.

Jonas Fajers tilllager en äppelkaka i Grövelsjön

Under tiden så tar du digestive kexen och mosar dessa , använd gärna en fryspåse så blir det enklare. Portionera ut den mosade digestive kexen i kåsorna och invänta att äpplena blir färdiga.

Servering

Häll över äppelblandingen över digestive kexen och servera med vaniljsås. Njut!
Skålarna och besticken som används hittar du här.

Äppelkaka på gaskök

God äppelkaka i Grövelsjön

Är du på jakt efter ett nytt friluftskök hittar du våra gaskök på följande länk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *