Hammock + Tarp, ett vinnande koncept?

Att ta med sig en hammock ut i naturen är inte bara väldigt bekvämt utan det erbjuder även en helt annan närhet till naturen. Fåglarnas kvitter och solens strålar. Allt känns närmre. Under flera år har jag varit en trogen användare av tältet, den har många fördelar speciellt vid dåligt väder. Men det går inte att komma ifrån det faktum att man kapslar in sig från naturen. Vilket vid kraftig blåst och kontinuerlig nederbörd är väldigt önskvärt, men vid bättre väder, ja då finns det anledning att tänka om. Kombinationen av en hammock och tarp ger dig en ännu större naturupplevelse.

Solen värmande strålar träffar mitt fortfarande frusna ansikte. Klockan är inte mer än 05:49 och stillheten är total. Jag lyssnar på en podcast innan dagen startar på riktigt, det här om något är livskvalité!

Sen att det är väldigt bekväm att vila eller sova i en hammock gör inte saken sämre! För mig så är inte hammocken en ersättare, utan ett komplement! Perfekt på kortare helg övernattningar. För sakens skull så väljer jag att inte ta upp den gången jag inte kollade vädret och endast tog med mig Hammocken till Tunabergsträffen i Nyköping och himlen öppnade upp sig. Tur att man har vänner som vänligt öppnar upp sitt tält för en en kall och blöt klättrare!

Tre anledningar till varför du ska välja hammock på nästa tur!

  • Det är bekvämt
  • Det ger en större närhet till naturen
  • Det är ett lätt och kompakt alternativ
    (bonus, det är kul! :))

Vad följer med?

I paketet så ingår det förutom själva hammocken två stycken karbiner samt färdigsydda tubslingor med tillhörande repändar på. Dessa används med fördel om avståndet mellan de två träden är 6m eller mindre. Det tar mer än en minut att sätta upp den. Skulle det vara så att avståndet mellan träden är större än detta är det nödvändigt att ta med sig en bit rep för att kunna sätta upp hammocken ordentligt.

Hur många får plats?

Den hammocken som jag testar denna gång är avsedd för två personer, men kan med fördel användas solo, då blir det extra rymligt. Det tillhör sakens natur att man ligger nära varandra i en hammock. Så det kanske inte lämpar sig till första dejten, utan man måste nog gilla varandra en del för att det ska fungera!

Behöver jag något mer?

När man kommer upp från marken så behöver man inte tänka på markkylan på samma sätt, men man berörs fortfarande av vinden. Samt att det oftast blir lite bekvämare om man skjuter in ett liggunderlagg. Beroende på årstid så använder jag mig antingen av ett helt vanligt cellplast liggunderlag som denna . Är det lite kyligare så brukar jag komplettera med ett upplåsbart liggunderlag, då har man garderat sig tillräckligt för att sova bekvämt!

Fortfarande inte helt bekväm med tanken av att hänga i luften och sova? Ingen fara, vi har butiken fylld med vandringstält och campingtält för ensamvandraren till hela familjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *