Chokladkakan du kan laga på gasköket!

Låt oss prata om något väldigt viktigt, efterrätter. Ska du ta med ut sambon på tur för första gången? Kanske imponera på vännerna kring lägerelden? Det här tipset garanterar nöjda miner. Det lovar jag. Är ni ett större sällskap skulle jag rekommendera att ni använder alla gaskök som finns tillgängliga eftersom de tar sin lilla tid att grädda dessa chokladkakor.

Vad behövs?

  • Gaskök
  • Kastrull
  • Folieform
  • Choklad mix
  • Stenar (plockas från naturen)
  • Ev grädde

Ja men kom till saken, jag vill ha min kaka!

Börja med att blanda kakblandingen efter anvisningarna.
Placera sedan ett gäng stenar på botten av kastrullen. Tanken är att du sedan fyller på med vatten, men se till att vattnet inte täcker toppen av stenarna! Fyll smeten i folieformarna och lägg på locket, lyft sedan över folieformen i kastrullen så den balanserar på stenarna. Lägg på en skärbräda, lock eller stekpanna över kastrullen så du kapslar in det hela. Starta gasköket och vänta tålmodigt. Det brukar oftast ta kring en 20 minuter tills den är färdiggräddad.

Under tiden kan du vispa grädden, hoppas det smakar.
Vad är ert bästa efterrättstips? Skriv i kommentarerna!

Du hittar våra gaskök här.
Du hittar våra kastruller, stekpannor m.m här.

Är du mer sugen på en äppelkaka med vaniljsås? Det kan du läsa mer om här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *