Checklista för löpare: Gör dig redo för vinterlöpning

Med rätt kläder samt löparskor blir höst- och vinterlöpningen en baggis. Vi har skapat den ultimata checklistan så att du ska kunna klä dig rätt när du springer under årets kyligare period.

En bra tumregel är att du ska känna dig lätt frusen när du kliver ut genom dörren och ska påbörja ditt löppass. Då brukar det känns bra när kroppen når arbetstemperatur. Glöm inte att klä dig efter lager-på-lager principen, då har du större möjligheter att justera din temperatur under löpningen!

Checklista för höst- och vinterlöpning

BONUS!

Drömmen är givetvis en klarblå himmel, krispig luft och ett tunt snötäcke som fallit under natten, men så är inte alltid fallet. Ett bra tips är att lägga upp dina löparrundor så att du springer i kortare slingor runt din start/slut punkt. Skulle du i förhand behöva avbryta ditt löppass så har du inte särskilt lång distans innan du är tillbaka till ombyte och värme.

LÅNGPASS?

Bygg långpasset efter dina möjligheter att ta dig hem igen med hjälp av kollektivtrafiken. Då kan du med fördel låta löparglädjen ta dig nya platser, utan risken att vädret tar en kraftig vändning till det sämre.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *