Byt innerslang på din cykel

En punkterad innerslang är lätt hänt! Är olyckan framme är det bra om du bytt en eller två gånger hemma. Så här gör du för att byta din punkterade innerslang.

  1. Börja med att ta av däcket från fälgen, låt ena sedan av däcket sitta kvar på fälgen. Ta bort innerslangen.
  2. Granska insidan av däcket om du känner av vad som orsakat punkteringen. Kolla även om däcket är slitet, i ett slitet däck går innerslangen lättare sönder.
  3. Pumpa upp den nya innerslangen lite, endast så mycket att den börjar ta form. Pumpar du den för hårt blir det svårt att få plats.
  4. Sätt in den nya slangen.
  5. Nu gäller det att få över kanttråden utan att du skadar slangen. Har du pumpat för mycket luft kan du behöva tömma lite. Var försiktig om du behöver använda däcksavtagare. Det är lätt att skada slangen. Försök använda båda handlfatorna för att vrida ner däcket på andra sidan av fälgen.
  6. Pumpa nu upp till det tryck du vill cykla med!

Ska du delta i ett motionslopp som t.ex. Cykelvasan  eller Vätternrundan rekommenderar vi verkligen att du provat på att byta innerslang på din cykel innan du står vid startlinjen.

Ett bra kit att alltid ha med på cykeln är en eller två reservslangar, pump och däcksavtagare. Med ett par engångshandskar slipper du även smutsa ner händerna mer än nödvändigt. Har du vit styrlinda är den snart inte lika vit!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *