Börja med boxning

Boxning är en mycket allsidig och rolig träningsform! Om du inte redan provat tycker vi verkligen att du ska göra det nu. Boxning är en kampsport där man tävlar mot varandra i styrka, snabbhet, reflexer uthållighet och inte minst vilja. Man använder vadderade handskar och möter varandra inuti en kvadratisk upphöjd ring.

Boxning är en kontaktsport och vikten av att använda rätt skydd  är väldigt viktigt. Det finns två typer av tandskydd, en modell som endast skyddar överkäken men i gengäld så underlättar denna kraftigt andningen. Den andra typen av tandskydd skyddar såväl över- som underkäken.

De olika slagen i boxning

 • Rak vänster/Jabb
  Detta slaget utnyttjar snabbheten i rörelsen. Det är ett effektivt slag och hjälper till att utläsa avståndet mellan dig och din motståndare.
 • Rak höger
  Detta slag måste ske med en otroligt explosivitet och vanligtvis är detta den naturliga uppföljningen efter en jabb. Flytta din kroppsvikt till den främre foten när ditt slag träffar sitt mål.

  Högerkrok/Vänsterkrok
  Inte lika snabbt som jabben och rörelsen är ett svingande slag med stor styrka mot huvud eller kropp.

  Höger uppercut/Vänster uppercut
  Slaget kommer som namnet hintar underifrån och upp mot antingen huvud eller kropp.

Utrustning för att börja med boxning

Vad du behöver när du ska börja med boxning skiljer sig åt mellan klubbar och om du till exempel behöver utrustningen för att kunna träna hemma. Nedan kommer ett förslag på lämplig nybörjarutrustning för att börja med boxning hemma eller på klubb.

 1. Boxningshandskar
 2. Tandskydd
 3. Boxningshjälm
 4. Boxningsskor

Boxningsutrustningen ovan är att räkna som din personliga utrustning, fyll på med t.ex. mitsar/sköldar eller en boxningssäck för hemmaträningen.

Stort lycka till med boxningen och du vet väl att vi finns på Facebook där vi alltid hjälper er med ert sportande. Lämna gärna en kommentar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *