Att välja rätt storlek på pjäxorna

Många har säkert upplevt frusna tår, domningar och smärtor. Detta trots att pjäxorna är helt nya! Felet många gör är att man köper för stora pjäxor.

Kom ihåg detta när du köper dina nya pjäxor

  • Att prova pjäxor är inte som att prova skor. Väljer du för stort kommer du behöva spänna pjäxan väldigt hårt. Det kommer bara resultera i att du stryper blodtillförslen. Kalla tår och fötter kommer  då som ett brev på posten. Pjäxan ska kännas liten, utan att klämma åt och smärta. Tårna brukar ofta ta i när man står som vanligt. Prova att luta dig framåt i skidposition, då förflyttas din fot några milimeter bakåt.
  • Vilken flex ska pjäxorna ha? Pjäxornas styvhet benämns i olika flex-tal. För att göra det väldigt enkelt kan man säga att ett lågt tal lämpar sig för nybörjare och ett högt för mer avancerade åkare. En utgångspunkt kan vara ett flex-tal runt 60 för nybörjare och 65-75 för lite mer rutinerade skidåkare.
  • Prova pjäxorna som du kommer använda dom, med ett par tunna och höga skidstrumpor. Undvik bomull! En blanding av syntet och ull är perfekt.

Ska du köpa ett par nya skidor? Kolla in vår guide för hur man ska tänka gällande längden på dina skidor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *